Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Komárom-Esztergom Vármegye honlapján!

Honlapunk létrehozásával az volt a célunk, hogy az érdeklődőknek olyan hasznos információkat nyújtsunk, amellyel segítjük megyénk gyermekvédelmi szakellátási tevékenységének megismerését. Információkkal kívánunk szolgálni intézményünk alapdokumentumairól, szakmai programjáról, felépítéséről, aktuális eseményeiről, rendezvényeiről. Tájékoztatást nyújtunk szakmai egységeink elérhetőségeiről, kapcsolatairól. Szívesen állunk minden kedves érdeklődő rendelkezésére, amennyiben munkánkkal kapcsolatban kérdése van. Természetesen szívesen fogadjuk azokat az észrevételeket, javaslatokat, amelyek Komárom-Esztergom vármegye gyermekvédelmi szakellátási tevékenységével, munkánkkal kapcsolatos.

Köszönöm megtisztelő érdeklődését!
Kocsis György intézményvezető

 

Rólunk

A Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Komárom-Esztergom Vármegye (tov: Gyermekvédelmi Központ) 2014. óta működik jelenlegi formájában. Az akkori jogszabályi változások következtében egy egységes megyei gyermekvédelmi szakellátó rendszer jött létre, központ formájában, mely magába foglalta a korábbi megyei szakellátó intézményeket.

A Gyermekvédelmi Központ szakellátás keretében biztosítja az ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermekek számára az otthont nyújtó ellátást, illetve a szakellátást más okból igénylő gyermekek teljeskörű ellátását. Az intézmény gyermekotthoni szakmai egységeiben biztosítja az otthont nyújtó ellátást, valamint a fiatal felnőttek utógondozói ellátását. Komáromban 4, Oroszlányban 2 gyermekotthont működtet az intézmény. Ezekben az otthonokban összesen 160 normál szükségletű gyermek ellátására van lehetőség. A tatai különleges gyermekotthonban 40, a kömlődi középsúlyos gyerekek számára 32 férőhely áll a szakellátás rendelkezésére. A Gyermekvédelmi Központ jelenleg nevelőszülői hálózatot nem működtet, ezt az ellátási formát külön szerződés alapján más civil szolgáltató biztosítja. Az intézmény székhelyén egy általános iskola is működik. Ebben az iskolában a szakellátásban lévő, illetve családban lévő hátrányos helyzetű gyermekek tanulnak.

.